Buz Devri'ne ait solucanlar 46 bin yıl sonra yeniden canlandı


Bilim insanları, Buz Devri döneminin sonlarında yaşadıklarını düşündükleri yaklaşık 46 bin yıl boyunca donmuş olan yıldızları yeniden canlandırmayı başardılar.

Buz Devri'ne hava sıcaklıkları 46 bin yıl sonra yeniden canlandı
Abone olGoogle Haberleri

Buz Devri döneminin boyunda yaşadıkları düşünülen ve Sibirya permafrostunun 40 metre derinliğinde bulunan küçük bir grup kurt, çözülerek 46 bin yıl sonra yeniden canlandırıldı.

Bilim insanları tarafından solucanların, yiyecek ve su tüketirken canlandırıldığı dile getirildi. Solucanların, bir aydan daha kısa bir süre hayatta kalanları, ancak 100'den fazla yeni nesil nesli ürettikleri ifade edildi.

Uzun süredir soyu yetiştirmek olan  "Panagarolaimus kolymaensis"  türünden olan ejderhaların aslında ölü değil, kriptobiyoz olarak bilinen ve yaşamsal belirtilerini tespit etmeye hale getiren bir uyku durumunda olduğu belirtildi.

Bilim insanları daha önce sadece nematodların ya da yuvarlak yıldızların 40 yıla kadar bu durumda kalabildiğine dair açıklamalara sahip olduğu belirtilirken, ancak bu canlıların yünlü mamutlarla bir arada yaşadığı kaydedildi.

PLOS Genetics dergisinde yayınlanan yılanlarla ilgili olarak, eski yazar Alman Profesör  Teymuras Kurzchalia , şunları kaydetti:

"Bu küçük yaratıklar, herkesin mümkün olduğunu düşündüğünden çok daha uzun bir süre boyunca kullanılmış animasyon durumunda kalarak Guinness Dünya Rekoru'nu elinde bulundurabilir. 46 bin yıl sonra yeniden canlandırılabilmesi beni kesinlikle hayrete düşürdü. uzun bir süre boyunca."

Hiç yorum yok:

saygı ve iyi nıyetli açıklama niteliği taşımayan yorumlar yayınlanmıyacak tır

YENİ GÖNDERİ

recentposts1

POPÜLER GÖNDERİLER